Informatie

Galerie Ruud van der Beele
Schans 1
5944 AE Arcen 

mobiel  06 27327166

https://www.facebook.com/pages/Galerie-Ruud-van-der-Beele/195454460592882

Ruud van der Beele in Franz Pfanner Huis

 Onder de titel, Ruud van der Beele, een terugblik, is van 30 augustus t/m 11 oktober in het Franz Pfanner Huis, Klein Vink 4 in Arcen werk te bewonderen van deze 1949 in Sevenum geboren en al 28 jaar in Arcen gevestigde kunstenaar.

Na zijn opleiding tot loodgieter koos van der Beele voor een meer kunstzinnige loopbaan die na zijn studie aan de Academie voor Vrije Beeldende Vorming in Eindhoven vanuit zijn atelier, eerst in Swolgen en vanaf 1987 op de Schans in Arcen, vorm kreeg. Aanvankelijk legde hij zich toe op het schilderen in diverse technieken. .Geleidelijk aan en in toenemende mate ontstond echter de behoefte het geschilderde uit het doek te halen en die vorm in een driedimensionaal beeld om te zetten. Inspiratie vindt de kunstenaar in het gevoel voor de mens, de natuur, het landschap van Noord Limburg, de Peel en vooral zijn geliefde Ierland. Hij is een bevlogen optimist en idealist met een filosofische inslag.. Deze kenmerken vinden we dan ook in zijn werken terug. Vaak werkt hij met ijzer en steen en bekend zijn onder andere zijn kapellen, tronen en wolken. Werk van Ruud van der Beele werd in diverse plaatsen in Nederland geëxposeerd en zijn sculpturen bevinden zich in de openbare ruimte van diverse Nederlandse plaatsen. De expositie toont de ontwikkeling in het werk van de veelzijdige kunstenaar door de jaren heen. De kunstwerken die in die periode naar particuliere eigenaren gingen zien we samen met hun bezitters terug in een fotogalerij.


Uitzichtpunt Zuringspeel

Initiatiefnemer : Stichting Knopenlopen Sevenum

Als u hier het pad vervolgt ontdekt u het uniek hoogste grondvlak van omliggend Noord-Limburg.

Beperkt begaanbaar vanwege zijn 25 m hoge ligging via smal pad voor rolstoel en kinderwagens.

Door een brug te plaatsen aan de zuid zijde is dit hoogste gedeelte toegankelijk gemaakt voor het publiek.

De Offertafel met als titel “Sporen die wij nalaten” van kunstenaar Ruud van der Beele op de top
maakt de mens bewust van zijn invloed op de omgeving.

Rond 1800 benaming Zuring peel. Dit oorspronkelijk vennengebied werd gebruikt als afval dump tot 1991. Hierna werd deze afgedekt. Het totale terrein is 21 ha. Het grootste gedeelte, gelegen te America, word nu gebruikt als golfterrein. .

 

Galerie open
zaterdag van 14.00 – 18.00
zondag van 14.00 – 18.00

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.